Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Запитване за Сток
Българска фотография > ФОТОГРАФИЯ > Сток Фотография - пари от снимки
sunrisex
Здравейте,

Аз съм нов във форума и абсолютно начиенаещ. Разполагам с Nikon D3100 NIKKOR 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR AF-S DX от 2 месеца. Искам да пробвам в Сток сайтовете от любопитсво и дай боже ако имам шансове може и да печеля.

Имам няколко въпроса към Вас . Ще се радвам ако ми отговорите .

Приятелка ми е ходижник и желая да снимам нейните картини и да ги пускам в Сток сайтове .

1.Има ли търсене на снимки на художествени произведения ?

2. Има ли разлика в какъв формат се качват снимките JPEG , RAW ,NEF . FREESTYLER беше пуснал един линк на един СТОК сайт в който е написано ,че ако качваш в RAW ,то има по голяма върятност да се закупи понеже клиентите биха могли да направят Ретуш.

3.Има ли алтернатива на PAYPAL ?

4. Ако снимам дадена сграда от улица трябва ли да имам оторизация от собственика на сградата , както и аналогично за други подвижни и неподвижни обекти ?

5.Как папараците продават снимките си хванали някоя известна личност в ГАФ :) ,след като нямат пълномощно да снимат ?


Качвам снимки на които не съм се опитвал да постигам високо качество и творчество .Просто бих искал да дам ориентир за художествените умения и дали ще бъдат търсени .

Повтарям ,че не съм се съсредоточавал да направя перфектни снимки . Понеже вече са продадени ,нямам възможност да ги снимам повторно .

Благодаря Ви предварително,


freestyler
Здрасти, по мое мнение едва ли ще има интерес от страна на купувачите за снимки на картини. Алтернатива на Пейпал е Мънибукърс. Ако снимаш недвижим имот от улицата, не ти трябва пропърти релийз. Снимки на хора без да имаш разрешение от тях, можеш да продаваш при условията на Editorial License. Продажбите са малко (поне при мен и имам такива снимки само в Дриймстайм).

Картините на приятелката ти много ми харесват - бих си ги закачил на стената em24.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.